“Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet, doordat ik van de werkvloer af kom weet ik hoe het er daar aan toe gaat. Als uitvoerder profiteer ik daar nu van!

interview - Johan Tijssen - uitvoerder wegen

Johan Tijssen

Uitvoerder Dura Vermeer

“Ik werkte eerst als stratenmaker, een mooi beroep maar ook fysiek behoorlijk zwaar.” Vooruitkijken leek Johan dan ook geen overbodige luxe en hij besloot te gaan leren. “Ik volg nu een deeltijd mbo-opleiding tot uitvoerder, ik werk vijf dagen in de week en ga één avond naar school.” Vanwege zijn studie zocht Johan een baan die aansloot op zijn studie. Om die te vinden nam hij zichzelf voor om iedere week op minimaal één vacature te reageren.

De tweede week kwam Johan bouwhuysch tegen, hij schreef zich in, en het was het direct raak: “De volgende dag werd ik teruggebeld. We hebben afgesproken en gepraat over hoe ik ben en over wat mijn ambities zijn. Zij hebben erg goed geluisterd en gekeken naar hoe ik ben als persoon, dat beviel mij erg goed. Zodoende hebben zij mij weten te koppelen aan een organisatie waar ik echt tussen pas, dat is Dura Vermeer geworden.”

Johan werkt sinds een maand of zes bij Dura Vermeer, locatie Zuidoostbeemster. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud aan asfalt en kunstwerken in de provincies Noord-Holland en Utrecht. Johan is als uitvoerder wegen verantwoordelijk voor het asfaltonderhoud. “Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet, doordat ik van de werkvloer af kom weet ik hoe het er daar aan toe gaat. Als uitvoerder profiteer ik daar nu van, want ik bekijk het nu van de andere kant. Ik ben erg blij dat ik de mogelijkheid had om deze stap te zetten, dat is alleen maar mooi.”

“Hoe het contact met bouwhuysch verloopt? Heel goed, ze zijn niet te close, maar regelmatig hoor je van ze. Als er iets veranderd bijvoorbeeld, dan laten ze het even weten. Laatst dacht ik nog, ik heb de jongens van bouwhuysch al een paar weken niet gesproken, en wat denk je? De volgende dag belden ze me, alsof ze het aanvoelen!’ Zegt Johan lachend, en voegt daar aan toe: “En natuurlijk de borrels hè? Die zijn onwijs gezellig!”

Johan kwam bouwhuysch op internet tegen, hij schreef zich in, en het was het direct raak!

Volgend jaar rondt Johan zijn studie af, maar klaar met leren is hij nog lang niet: “Er zijn genoeg mogelijkheden om een hbo-opleiding in deeltijd te volgen, dat zie ik wel zitten. Ik zit nu in het leerproces, dus daar moet ik profijt van maken. Welke richting? Pfoe, sowieso civiele techniek, maar wat betreft de specialisatie weet ik het nog niet. Ik vind asfalt nu heel mooi en daar is nog genoeg te leren. Maar ik kijk af en toe ook wel naar collega’s die met beton werken, dat is ook wel mooi. Maar voorlopig zit ik goed op mijn plek!”

Meer interviews

Alex Toes - Adviseur civiele techniek bouwhuysch

Folkert van Schagen - werkvoorbereider bij Van Hattum en Blankevoort

Johnny Draaijer - Tekenaar/ontwerper infra bij Sweco

Even sparren?

We maken graag een afspraak met je om samen te kijken naar de mogelijkheden. We kunnen je bellen voor een afspraak of laat je gegevens achter in het onderstaande formulier.

Bel mij terug

Voornaam
The firstname of the user
Tussenvoegsel
The last name of the user
Email address of the user
Phone number of the user