Mijn ambitie is om over een jaar of 5 hoofdkostprijsdeskundige te zijn. Ja, die mogelijkheden zijn er zeker. Ik ga de komende twee jaar met bouwhuysch werken aan deze ambitie, door middel van opleidingen en dergelijke.”

interview - Peter Berghuis - calculator / kostprijsdeskundige wegen

Peter Berghuis

Calculator / kostprijsdeskundige KWS

Peter woonde tot voor kort samen met zijn vrouw en twee kinderen in het Gooi. Maar het Gooi is ingeruild voor de Achterhoek. “Rust, ruimte en goedkoper. Het leven is daar minder gehaast, dat is beter voor het gezin,” aldus Peter. Na de verhuizing is Peter van KWS Diemen overgeplaatst naar een vestiging in de buurt. “Officieel vallen we onder vestiging Utrecht, maar die hebben weer een nevenvestiging in Didam. Het meeste van de tijd zit ik daar, eens in de paar weken werk ik een half dagje in Utrecht.”

Peter heeft op de middelbare technische school in Utrecht Bouwkunde gestudeerd met een extra jaar weg- en waterbouw. Na zijn afstuderen is hij altijd werkzaam geweest in de Civiele Techniek. “Ik ben nu ruim twee jaar werkzaam als calculator bij KWS. Ja, ik zit hier via bouwhuysch.” Voordat Peter bij KWS werkte, was hij werkzaam bij BAM. Waar hij ook via bouwhuysch als calculator werkte.

“Het contact met bouwhuysch is erg goed. Soms heel intensief en soms 3 of 4 weken niet, maar net of we elkaar nodig hebben, dat bevalt prima. Wat ik van tevoren van bouwhuysch verwachtte? Dat ze me op de juiste plaats neer zouden zetten, die verwachting is helemaal waargemaakt! Ja, na ruim vier jaar bij bouwhuysch in dienst te zijn, bevalt het nog steeds goed, vooral de borrels!”, voegt hij daar lachend aan toe.

Op de vraag waar Peter momenteel aan werkt, antwoordt hij: “We hebben net een grote provinciale klus achter de rug, de opwaardering van een provinciale weg. Die gaat aansluiten op de A15, dat is dus net klaar. Nu nog wat kleine werken, best rustig. Dat is af en toe wel even lekker hoor. Nu heb ik wat tijd voor persoonlijke ontwikkeling, daar krijg ik ook de gelegenheid voor om te doen.

Ja, na ruim vier jaar bij bouwhuysch in dienst te zijn, bevalt het nog steeds goed, vooral de borrels!”

Mijn ambitie is om over een jaar of 5 hoofdkostprijsdeskundige te zijn. Ja, die mogelijkheden zijn er zeker. Ik ga de komende twee jaar met bouwhuysch werken aan deze ambitie, door middel van opleidingen en dergelijke.”
Wanneer Peter niet aan het werk is kan Peter genieten van een goed boek, van thrillers tot historische romans. Na 40 jaar heeft hij korfbal ingeruild voor volleybal, loopt hij twee tot drie keer per week hard met zijn zoon en sinds zijn verhuizing heeft hij een nieuwe hobby gevonden: Tuinieren.

Meer interviews

Alex Toes - Adviseur civiele techniek bouwhuysch

Folkert van Schagen - werkvoorbereider bij Van Hattum en Blankevoort

Johnny Draaijer - Tekenaar/ontwerper infra bij Sweco

Even sparren?

We maken graag een afspraak met je om samen te kijken naar de mogelijkheden. We kunnen je bellen voor een afspraak of laat je gegevens achter in het onderstaande formulier.

Bel mij terug

Voornaam
The firstname of the user
Tussenvoegsel
The last name of the user
Email address of the user
Phone number of the user