Het werken voor bouwhuysch bevalt me goed. Ja, ik heb het hier naar m’n zin, ik werk in een professioneel team met fijne collega’s aan mooie projecten. “

interview - Vincent van Velse - Uitvoerder beton- en waterbouw

Vincent van Velse

Uitvoerder beton- en waterbouw vanuit bouwhuysch bij Dura Vermeer

“Nadat ik op het MTS op een paar vakken vastliep, heb ik de keuze gemaakt om via het leerlingwezen verder te gaan,” vertelt Vincent, en vervolgt: ‘toen ben ik bij een middelgrote aannemer in Landsmeer terechtgekomen. Daar heb ik  in twee jaar tijd primair- en voortgezet timmeren gehaald in plaats van de vier jaar die daar voor stond. Vervolgens heb ik nog twee jaar avondschool gevolgd voor assistent uitvoerder waarna ik lekker een paar jaar ben gaan werken.”

Uiteindelijk heeft Vincent nóg twee jaar avondschool gevolgd voor uitvoerder B&U. Vanaf zijn 21ste werkt hij als assistent uitvoerder en vanaf zijn 23ste als uitvoerder. “D’r zitten dus wel een paar dagen ervaring in!” zegt Vincent lachend over zijn jarenlange ervaring op het gebied van uitvoering. Op de vraag of uitvoerder zijn eindstation is, antwoordt hij: “Je bent nooit uitgegroeid en ik ben behoorlijk leergierig. Ik denk niet dat ik mezelf nog twee jaar in de boeken zie zitten maar je leert iedere dag weer iets bij. Maar uitvoerder zie ik niet perse als mijn eindstation, nee.”

Vincent is vanaf 4 juni 2018 via bouwhuysch werkzaam als uitvoerder bij Dura Vermeer. Daar houdt hij zich bezig met verschillende projecten. “We zijn momenteel vooral druk met het onderhoud van 110 objecten in de Kop van Noord-Holland. Daarnaast heb ik nog wat andere projecten lopen, zoals de kademuren in Haarlem, de aanpassing van meerdere toegangen naar een aantal appartementen bestaande uit prefab betontrappen, meerdere hellingbanen en een stalen trap en zes bruggen in Roelofarendsveen.”

Voordat Vincent bij Dura Vermeer kwam, werkte hij bij een kleinere beton- en waterbouwer waar hij tevens werkzaam was als uitvoerder. “Daar werkte ik aan onderhoud door heel Amsterdam heen. In Utrecht hadden we ook een grote klus, een aantal kademuren en fundatieversteviging van de oude gewelven aan de Kromme Nieuwegracht. Dat was een leuk project, gecompliceerd en erg lastig.”

Ja, ik heb het hier naar m’n zin, ik werk in een professioneel team met fijne collega’s aan mooie projecten. “

Dat hij toch besloot te vertrekken had te maken met interne veranderingen.  Kort daarna kreeg hij via een oud collega een belletje van Kees. “Toen hebben we een erg goed gesprek gehad en van het één kwam het ander. Het werken voor bouwhuysch bevalt me goed, ik heb niet meer contact met ze dan noodzakelijk en dat vind ik prettig. Ja, ik heb het hier naar m’n zin, ik werk in een professioneel team met fijne collega’s aan mooie projecten. “

Vincent heeft in april vorig jaar samen met zijn vriendin een huis gekocht in Schellinkhout. “Daar zijn we nog volop aan het klussen, dus als ik niet aan het werk ben, ga ik thuis gewoon verder met bouwen!”

Meer interviews

Alex Toes - Adviseur civiele techniek bouwhuysch

Folkert van Schagen - werkvoorbereider bij Van Hattum en Blankevoort

Johnny Draaijer - Tekenaar/ontwerper infra bij Sweco

Even sparren?

We maken graag een afspraak met je om samen te kijken naar de mogelijkheden. We kunnen je bellen voor een afspraak of laat je gegevens achter in het onderstaande formulier.

Bel mij terug

Voornaam
The firstname of the user
Tussenvoegsel
The last name of the user
Email address of the user
Phone number of the user