FAQ

FAQ

Bouwhuysch

Bouwhuysch is hét adviesbureau binnen de civiele techniek. Elke dag adviseren onze starters, ervaren ingenieurs en zzp’ers op uitdagende projecten binnen civiele techniek, assetmanagement, energietransitie en duurzaamheid. Onze ingenieurs werken bij alle toonaangevende aannemers, ingenieursbureaus en consultancypartijen van Nederland en op zowel grote als kleine projecten. Wij helpen trainees en starters met de blauwdruk van hun carrière en koppelen ervaren ingenieurs aan hun nieuwe uitdaging. Wat het ook mag zijn, wij hebben voor iedere ingenieur het passende project.

Meer weten over Bouwhuysch? 

Bouwhuysch, opgericht in 2014, is gevestigd in een ruim kantoor in de jachthaven van Amsterdam IJburg. Onze enthousiaste adviseurs, een mix van jarenlange ervaring en jong talent, begeleiden onze professionals op de mooiste projecten in infrastructuur, asset management en veel meer.

Bij Bouwhuysch staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij bieden elke medewerker een Insights coaching traject aan. Insights richt zich voornamelijk op zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast organiseren wij regelmatig kennissessies voor zowel onze mede Bouwhuysch’ers als oriënterende starters. Tijdens deze kennissessies delen professionals in de civiele techniek hun verhaal en expertise. Elke kennissessie sluiten we af met een gezellige borrel waar je de mogelijkheid krijgt om je professionele netwerk uit te breiden en waardevolle connecties te maken. Verder hebben wij een eigen podcast studio waar geregeld toonaangevende professionals komen spreken, een Bouwhuysch VR game, een Bouwhuysch boot en elk kwartaal een gezellige borrel voor alle Bouwhuysch’ers.

Sinds onze oprichting hebben we onszelf op de kaart gezet als een betrouwbare partner voor zowel aannemers en ingenieursbureaus als professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Met diepgaande kennis van de branche en een sterk netwerk van getalenteerde mensen, koppelen wij dagelijks ingenieurs aan het juiste project.

Meer weten over Bouwhuysch?

  1. Kennismaking

Wanneer je het traject met Bouwhuysch aangaat, kom je als eerste op kennismakingsgesprek met een of meer adviseurs van Bouwhuysch. Tijdens dit gesprek ga je echt de diepte in. Je kijkt samen welke functie het beste bij jou past, of je bij een aannemer of ingenieursbureau aan de slag wilt en of we een project voor jou in gedachte hebben.

  1. Sollicitatiegesprekken

Na dit gesprek wordt jij bij verschillende opdrachtgevers voorgesteld, waarna de gesprekken in overleg met jou worden ingepland. Wij helpen je uiteraard zodat jij goed voorbereid het gesprek in stapt. Jij hebt altijd zelf de regie in handen over welk project of welke opdrachtgever het beste bij jou past en waar jij wilt gaan werken.

  1. Gefeliciteerd!

Je hebt je contract getekend en mag binnenkort aan de slag bij jouw nieuwe baan. Haal jouw leaseauto, computer en telefoon op en veel succes bij jouw nieuwe uitdaging!

  1. Persoonlijke ontwikkeling

Bouwhuysch voorziet jou ook nog eens van een persoonlijk coaching traject, waar er voornamelijk gefocust wordt op zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. Bouwhuysch organiseert geregeld kennissessies en technische trainingen zodat talent zich kan blijven ontwikkelen. Je blijft goed in contact met onze adviseurs en zien we elkaar dan ook regelmatig op Bouwhuysch borrels en uitjes.

Meer weten over Bouwhuysch?

Wij creëren een unieke functie voor jou!
De beste functies komen tot stand wanneer wij ze samen met jou en de werkgever ontwikkelen. Wij communiceren direct op het niveau van de directie en de besluitmakers van bedrijven door ons sterkste netwerk in de civiele techniek. Zij werken graag mee aan het creëren van een passende functie voor talentvolle en ambitieuze professionals. Al jouw wensen en behoeften in één perfecte functie.

Beschikking tot het grootste netwerk in de civiele techniek.
Bouwhuysch beschikt over het grootste netwerk in de civiele techniek. Onze opdrachtgevers behoren tot de grootste aannemers, ingenieursbureaus en consultancypartijen in Nederland. Onze ingenieurs werken dan ook op de meest toonaangevende projecten in infrastructuur, asset management, water- en dijkenbouw en energie en duurzaamheid. Tijdens de samenwerking met Bouwhuysch heb jij beschikking tot de beste functies en projecten binnen ons grote netwerk.

Weten waar je aan toe bent.
Bouwhuysch staat voor transparantie, integriteit en persoonlijke ontwikkeling. Zo weet je altijd waar je aan toe bent, voegen wij daad bij het woord en ligt de focus altijd op jouw persoonlijke behoeften en ontwikkeling. Door middel van ons Insights coaching traject word je door Bouwhuysch ondersteund bij elke stap in jouw carrière.

Meer weten over Bouwhuysch?

Onze ervaren adviseurs staan altijd klaar om je te helpen tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Heb je vragen over onze diensten of ben je geïnteresseerd in een vacature of boeiend project? Neem dan contact met ons op!

Whatsapp
Laat je gegevens achter! 
+31 (0)20 2213941
info@bouwhuysch.nl

Het antwoord is eenvoudig: onze mensen en onze aanpak. Ons team bestaat uit ervaren consultants met een passie voor civiele techniek en een diepgaande kennis van de markt. We begrijpen dat elk project, elke functie en elke kandidaat uniek is, en daarom benaderen we elke zoektocht met een op maat gemaakte benadering. Door te luisteren naar de behoeften van zowel onze klanten als kandidaten, kunnen we de perfecte match maken die leidt tot succes op lange termijn.

Meer weten over Bouwhuysch?

Transparantie
Bij Bouwhuysch gaan we voor duurzame partnerschappen en hechten we veel waarde aan de tevredenheid van onze klanten en kandidaten.

Integriteit
We geloven in open communicatie, eerlijke relaties en het nakomen van onze beloften.

Persoonlijke ontwikkeling
Onze aanpak is erop gericht om niet alleen de beste match te vinden, maar ook om kandidaten te ondersteunen en te begeleiden met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten over Bouwhuysch?

Ja zeker! Bij Bouwhuysch staat persoonlijke en professionele groei hoog in het vaandel. Wij werken samen met onze medewerkers aan persoonlijke ontwikkeling door middel van een Insights coachingstraject. Insights Discovery richt zich voornamelijk op zelfinzicht, persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. Intern gebruiken wij de principes van Insights om onszelf verder te ontwikkelen en anderen beter te kunnen begeleiden bij hun loopbaan.

Meer weten?

Insights Discovery is een waardevrij model om inzicht te krijgen in mensen hun persoonlijke voorkeuren. Aan de hand van een vragenlijst heb je in een korte tijd, middels een eenvoudig en toegankelijk 4-kleurenmodel, een uitgebreid inzicht in jezelf en de mensen met wie je samenwerkt. Met behulp van het Insights profiel krijg je sterker zelfinzicht en kun je effectiever communiceren en samenwerken met anderen. Het is een perfect instrument voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten?

Werving en selectie is een essentiële dienstverlening die zich richt op het aantrekken en plaatsen van hooggekwalificeerde professionals, in ons geval binnen de civiele techniek en infrastructuursector. Dit proces omvat het identificeren, selecteren en aantrekken van geschikte kandidaten voor diverse technische functies, variërend van uitvoerders en werkvoorbereiders tot projectmanagers en ontwerpers. Bouwhuysch speelt een cruciale rol bij het verbinden van gekwalificeerde professionals met werkgevers en draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de civiele techniek en infrastructuurindustrie.

Meer weten over Werving & Selectie?

Projectmanagement is het ondersteunen bij de voorbereiding, planning, uitvoering en afronding van projecten. Het doel is om projecten succesvol te organiseren en realiseren. Bouwhuysch ondersteund bij alle fasen van een project door het efficiënt inzetten van talent op de juiste plek. Onze ingenieurs leveren dagelijks advies op alle toonaangevende projecten in Nederland en dragen bij aan het succes en de innovatie van de civiele techniek en infrastructuurbranche.

Het aantrekken en behouden van civieltechnisch talent is een steeds grotere uitdaging. Voor zowel overheden als aannemers wordt het steeds lastiger om personeel op de juiste plek in te zetten waar zij volledig tot hun recht komen. Bij Bouwhuysch bundelen wij onze krachten met een groot aantal opdrachtgevers  en ervaren en beginnende civiele professionals. Zo maken wij, samen met onze klanten en ons grote netwerk, de sector efficiënter en innovatiever.

Meer weten over Projectmanagement?

Civiele techniek

Civiele Techniek is er om de mobiliteit en bereikbaarheid te bevorderen en speelt een essentiële rol bij het beschermen en onderhouden van het milieu. Civiele techniek kan worden onderverdeeld in infrastructuur en water- en betonbouw. Bouwhuysch’ers spelen dan ook een cruciale rol in de bouw of het onderhoud van o.a. bruggen, tunnels, dijken en (spoor)wegen. Ieder project vereist een andere aanpak, zo is geen dag hetzelfde.

Ingenieurs in de civiele techniek houden zich bezig met o.a. het analyseren van structuren, het ontwerpen van systemen, het beheren van projecten en het waarborgen van de veiligheid en duurzaamheid van civiele kunstwerken. Ze werken vaak nauw samen met architecten, stedenbouwkundigen, milieuwetenschappers en andere professionals.

Meer weten over civiele techniek?

Na het afronden van jouw opleiding civiele techniek kun je vele functies bekleden in de civiele techniek, asset management, water- en dijkenbouw maar ook in de energietransitie en duurzaamheid. Enkele populaire functies zijn werkvoorbereider, uitvoerder, projectleider, inkoper, contractmanager, projectcoördinator, calculator en  constructeur.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als starter, ervaren professional of ZZP’er? Bekijk dan al onze vacatures of neem contact met ons op!

Infra staat voor infrastructuur. Infrastructuur is het geheel van voorzieningen dat een land, stad of regio beter laat functioneren. Denk bij infrastructuur bijvoorbeeld aan spoorwegen, snelwegen, luchthavens, bruggen, tunnels en kanalen. De infra is een dynamische sector, waarin verkeer, industrie en water samen komen.

Een tender, ook wel bekend als een aanbesteding, is een procedure waarbij een opdrachtgever bedrijven vraagt om een specifieke dienst of product uit te voeren. Bedrijven schrijven zich in met een offerte om de opdracht te verwerven. Vervolgens beoordeelt de opdrachtgever de inschrijvingen op basis van prijs en kwaliteit om te bepalen welke partij de opdracht wordt gegund.

Wanneer een organisatie behoefte heeft aan een bepaald product of dienst, kunnen ze deze opdracht uitzetten. Het uitschrijven van een tender is een methode om professionele opdrachten op de markt te brengen. Het proces stimuleert concurrentie tussen inschrijvers, biedt gelijke kansen aan alle partijen om de opdracht te verkrijgen en draagt bij aan een betere afstemming tussen vraag en aanbod.

Asset Management

Asset management in de civiele techniek omvat een breed scala aan activiteiten die zijn ontworpen om de prestaties van infrastructuren te optimaliseren. Het is in essentie het voorspelbare beheer en onderhoud van assets zoals wegen, bruggen, dijken en sluizen. Het wordt ook wel onderhoudsmanagement genoemd. Ingenieurs van Bouwhuysch werken dagelijks aan het realiseren van de meest veilige en betrouwbare beheer- en onderhoudssituatie terwijl de totale kosten gedurende de levensduur worden geminimaliseerd.

Het identificeren van potentiële risico's en het ontwikkelen van onderhoudsstrategieën is een belangrijk aspect van asset management. Door middel van risicoanalyses kunnen ingenieurs en beleidsmakers prioriteit geven aan situaties die aandacht vereisen. Binnen asset management wordt onderscheid gemaakt tussen preventief en correctief onderhoud.

Meer weten over Asset Management?

Water & Dijken

Waterbouw en dijkenbouw zijn specifieke takken van civiele techniek die zich richten op het ontwerpen, construeren en onderhouden van waterwerken. Dit is van belang om water te kunnen beheersen, overstromingen te voorkomen en waterstromen te reguleren. Een van de meest essentiële aspecten van water- en dijkenbouw is de constructie van dijken. Deze kunstmatige constructies, over het algemeen gemaakt uit grond, steen of beton, worden strategisch langs rivieren, kanalen of zeekusten geplaatst om te voorkomen dat deze buiten hun oevers treden.

Om dijken efficiënt te laten werken, moeten ze zorgvuldig worden ontworpen en regelmatig worden onderhouden. Technieken zoals het versterken van de dijklichamen, het gebruik van bekledingmaterialen en het aanleggen van stevige funderingen worden toegepast om de stabiliteit en duurzaamheid van dijken te waarborgen. Het is van belang dat dijken bestand zijn tegen de waterdruk en externe krachten, zoals golven en stormvloeden, om een betrouwbare bescherming te bieden aan de aangrenzende bewoonde gebieden.

Meer weten over water- en dijkenbouw?

Energie & Duurzaamheid

Duurzaamheid is een concept dat verwijst naar het voldoen aan de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Het draait om het vinden van evenwicht tussen sociale, economische en milieuaspecten, waarbij de impact op het milieu zo minimaal mogelijk moet zijn. Duurzaamheid streeft o.a. naar:

 

  • Het verminderen van afval
  • Het beschermen van ecosystemen
  • Het bevorderen van hernieuwbare hulpbronnen
  • Het minimaliseren van de uitstoot van schadelijke stoffen

Ben jij gepassioneerd over duurzaamheid, circulariteit in de bouw en het milieu? Bij Bouwhuysch kun jij bijdragen aan het creëren van een gezonde en duurzamere leefomgeving!

Meer weten over duurzaamheid?

Duurzaamheid staat bekend als een van de belangrijkste uitdagingen van het moment. De toenemende vraag naar energie en de zorgen over klimaatverandering leiden tot de noodzaak om onze energiebronnen te heroverwegen en te streven naar een duurzamere toekomst. In reactie op de toenemende vraag naar advies over duurzaamheidsvraagstukken, zetten ingenieurs van Bouwhuysch zich dagelijks in voor duurzaamheid en de energietransitie.

Meer weten over duurzaamheid?

De energietransitie verwijst naar de cruciale overgangsfase waarin we ons wereldwijd bevinden, gericht op het herdefiniëren van onze energiebronnen en -systemen. Het doel is om weg te bewegen van traditionele fossiele brandstoffen, zoals steenkool, aardolie en aardgas, die bijdragen aan klimaatverandering. Men streeft er met de energietransitie naar om te evolueren naar duurzame en hernieuwbare energiebronnen. Deze verschuiving omvat het grootschalig implementeren van zonne-energie, windenergie, waterkracht, biomassa en andere groene technologieën.

Meer weten over de energietransitie?